Tüm dünyadaki buzullar eriyor ve parçalanıyor.

Küresel ısınma mı? Küresel soğuma mı?

Uydular, dünyadaki buzulların her zamankinden daha hızlı eridiğini gösteriyor.

  • Dünyanın tüm dağ buzullarının üç boyutlu uydu ölçümlerine göre, buzullar daha hızlı erimeye başladı ve 15 yıl öncesine göre yılda % 31 daha fazla buz ve kar olduğunu gösterdi.

Bilim adamları, iklim değişikliğinin insan kaynaklı olduğunu söylüyorlar.

  • Ayrıca çarşamba günkü Nature dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, Son 20 yılın uydu görüntülerinin gizlendiğini ve buna göre 220 bin dağ buzulunun 2015 yılından bu yana
    298 milyar metrik ton fazla buz ve kar ürettiğini hesapladılar.

Okyanusların 7.2 iki yükselmesi İsviç’renin sula altında kalması için yeter bir durum olacağı belirtildi.

ETH Zürih ve Fransa Toulouse Üniversitesinde çalışmayı yöneten buzbilimcilerinin açıklamasına göre 2015-2019 yıllık erime oranı , 200-2004 e kıyasla 71 milyar metrik ton kaydedilen su hacminin daha fazla olduğu, son 20 yılda katına çıktığı açıklandı.

Dünyanın buzul kaybının yarısı Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’dan geliyor.

Hugonnet, Alaska’nın erime oranlarının “gezegendeki en yüksek oranlar arasında” olduğunu ve Columbia buzulunun yılda yaklaşık 35 metre geri çekildiğini söyledi.

Araştırmaya göre, Tibet’te eskiden istikrarlı olan buzullar da dahil olmak üzere, neredeyse tüm dünyadaki buzullar eriyor.

Haber Veriyoruz

Yazarlar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks