Mescid-i Aksa’da yaşanan olayların devamında Gazze Şeridi’ne taşındı.

İsrail'in katliamı sürüyor.

İsrail’in katliamı sürüyor! Son durum ne?

İsrail polisi ile Filistinliler arasında Doğu Kudüs’teki evden zorla çıkarma girişimleri ile Mescid-i Aksa’da yaşanan olayların devamında Gazze Şeridi’ne taşınan gerilim, şiddet ve saldırılar devam ediyor.

Hamas ve İslami Cihat, bir İsrail hava saldırısında 13 katlı bir apartmanın çökmesinin ardından başkent Tel Aviv’e 130 roket fırlattıklarını açıkladı.

13 KATLI BİNA ÇÖKTÜ

Reuters haber ajansı, 13 katlı binanın, bina sakinleri ve etraftakilerin tahliye edilmesi uyarısından bir buçuk saat sonra vurulduğunu bildirdi.

Bölgede son yılların en şiddetli karşılıklı saldırılarında en az 35 kişi hayatını kaybetti.

İsrail Gazze’ye yeni saldırı düzenledi, Hamas Tel Aviv’e 130 roket attı

Filistinli yetkililer, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarında aralarında çocukların da olduğu en az 32 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail’in İngiltere Büyükelçisi Tzipi Hotovely, BBC’ye yaptığı açıklamada çocukların kalkan olarak kullanıldığını öne sürdü.

İsrail bölgelerini hedef alan Hamas’ın roket saldırılarında da en az 3 kişi öldürüldü.

Gazze’den İsrail topraklarına atılan 400’den fazla roketin çok büyük kısmı havada imha edildi, düşen roketlerin Aşkelon kentinde iki kişinin ölümüne yol açtığı açıklandı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İsrail ordusu, Gazze’den gönderilen bir insansız hava aracının (İHA) etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Gazze’den kalkan ve İsrail hava sahasına giren İHA’nın düşürüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, düşürülen İHA’nın silahlı olup olmadığının henüz tespit edilemediği kaydedildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks