İsmi İlahi Rahman ve Rahim Olan Allah’ın (Yaratıcı) Adı ile…

İnsan...

Eğer bir dua edecek iseniz, bu duanın anlam ifadesi olması için insan olmak gerek. Eğer insani vasıfları taşımıyor iseniz nasıl bir dua ve ne diyerek bu duaya başlayacaksınız.

  • Önce şunu kafanıza sokun, insan insandır. Yani öyle bir derine koyun ki oradaki ilim sizi bulsun ve beyninize yerleşsin.

İnsanoğlu Adem’den ve Havva’dan meydana gelmiştir. Ben böyle kabul ediyorum ve böyle inanıyorum. Sizi bilemem. Eğer insanlık bir insandan meydana geldi ise dünyaya gelen veya gelmeyen her insan insan kategorisindedir. Görüntüsüne, diline, dinine, ırkına, şekline, şemaline, düşüncelerine, fikirlerine, eğitimine, kariyerine, fiziksel gücüne veya zayıflığına bakılmaksızın insandır. Bunu bir türlü kavrayamadınız.

Sahip olduğunuz gözler yaşamı okuyabilmeniz için verildi. Okumanız ve bu okuma ile üretmeniz bu üretim ile yaratıcının gücünü ve kudretini hissetmenizi sağlamanız beklendi.

Siz ise duayı bile kişiselleştirdiniz. Halbuki yapacağınız tüm dualar insanı ve insanlığı kapsamalıydı. Kişisel dualarınız ile şu anki hayata sahip olmaya çalıştınız. Ve sahip olduğunuz bu hayatı da kader diye tanımladınız. Üzülerek söylemek zorundayım ki bu hayat dualarınızın sonucu değil oluşturulmuş olan ‘Düzen‘in eseridir.

Ben ‘Biz…’ dediğimde insanlar ‘Sen ve kim dediler…’ Bu kadar basit düşünen insanlara, yaşamı ve varoluşu anlatmak maalesef kelimelere sığdırmak ve anlam kazandırmak, ilmin dışında algılamanın kağıda dökülmesi kadar zordur. Ancak aynadan baktığımda gördüğüm bedenin insan olduğunu görmek benim insan olma aşamamın başlangıcıdır. Bunları sizler ile paylaşmam ise ben olmadığımı bizim olduğumuzu anlatmaktır. Ama siz sürekli bir ben içerisinde olduğunuzdan hiç bir zaman beyin hücreleriniz açılamamakta ve gerçek varoluşu görememektedir.

Siz şuan yaşadığınızı mı zannediyorsunuz…Hayat formu bu şekilde mi zannediyorsunuz. Siz insansınız…Yaradılışınız özel, varlığınızda özel hatta yapacağınız dualarınız bile özeldir.
Onun için sizi hücreye kapatmaya çalışanlara, yeni kuracakları hayat formunun içine almalarına izin vermeyin. Aksi halde insan değil oluşturulmuş bir insan modeli olacaksınız…

MAG

Anlamlara Anlam Katan Sözler

anlamlı sözler ve cümleler

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks