Boşuna Mehdi’yi veya Mesih’i bekliyorsunuz…

Birazcık derin düşünün.

Siz yani her zaman ki gibi siz öğretilenler ile hayatı yorumladınız.

Doğdunuz, ‘İki insanın ilişkisinden dolayı meydana geldik…’ dediniz. Doğarken ağladınız bunu karnınızın aç olduğuna bağladınız. Elinize bir kağıt kalem tutuşturuldu ‘Okula gideceksin eğitim alacaksın…’ dediler aynen öyle yaptınız.

Hiç bir zaman ‘Bana verilen eğitim neyin nesidir, neden bu eğitim alıyorum…’ veya bu eğitim doğrumudur diye düşünmediniz.  Çünkü siz öğrenmek üzere dünyaya geldiniz tabi ki size öğretilmesi gerekenlerin hazırladığı bir ‘Düzen’ içerisinde.

Tombik

Önce size harfler öğretildi, sonra kelimeler sonra cümleler sonrada sizden cümle kurmanız istendi. Peki sonra. önünüze kitaplar sundular ve bunlar tarih, coğrafya, fizik, matematik v.s. dediler.

Size; Albert Einstein, Marco Polo, Apolyon, Amstrong, Edison, v.s. kişileri öğrettiler çünkü onlar geleceği hazırlamıştı. O zamanlar sadece onların beyinleri çalışıyordu taki şimdi, Ecevit, Demirel, Özal, George Bush, Bill Gates, Elon Musk, Donald Trup, Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli, Gül, falan filan gibi…

Yani siz öğrendikleriniz ile varsınız. Öğrenmedikleriniz ile öğretenlere karşı bir hiçsiniz. Buna göre hayata hazırlandınız. İtaatkarlık üzerine bir yaşam verildi. Eğer böyle olmasa idi bu gün Yargı sistemini, adaleti, hakkı, hukuku, faizi, zam mı, dünyayı ve ülkemizi yönetenleri yargılar doğrulara ulaşmaya çalışırdınız.

Ama siz ne yapıyorsunuz size sunulan her maddeye ve hayata ‘Okey’ diyorsunuz. Bu ‘Okey’ duyarsızlığın ve kabullenmişliğin okeyidir.

Her zaman söylerim korkularınız size bir hayat biçmiş. Yaratıcı eğer size bir korku verse idi dünyaya gelmez bu hayatı yaşamazdınız. Ve bu korkular ile aldığınız eğitime göre hayatı yorumluyor. tanımlama yapıyor ve ona göre yaşıyorsunuz.

Gündeme bakın. Gündem ‘Düzen’in hazırladığı bir formdur. Virüsler, savaşlar, teknoloji, internet, fakirlik, zenginlik ki haddinden fazladır. Peki bu neyi gösteriyor. Hani sizin öncüleriniz vardı. Elektriği, ateşi, ışığı, güneşi, ayı, evreni, doğayı vs keşifler yapan. Bunlar sizin öncüleriniz değil mi?

  • Peygamberler hariç bana bir öncü gösterin ki insanlığı insanlığa davet eden ve inancı ciddi anlamda koruyan ve savunan?

Anladım. Siz Mehdi yada Mesih’i bekliyorsunuz. Taki tüm inanlar gibi. Peki şunu sormak istiyorum. Peygamberler peygamber (Bildirici) olarak seçildiğinde ne yaptılar? Kitaplar neyi açıkladı? Maalesef derinlere inemediniz. İnmek istemediniz. İnenlerede zayıf baktınız, hakir gördünüz, fakir dediniz. Eğer zengin kalkıpda yarın kıyamet kopacak dese idi hemen hazırlık yapardınız.

Buyrun Mehdi’yi veya Mesih’i açıklayın desem ancak öğrendiklerinizi sunacaksınız. Hani bir yerler de bir şeyler okudunuz yada izlediniz onları anlatacaksınız.

Kafanızı birazcık çalıştırsanız azıcık düşünseniz Mehdi’nin ve Mesih’in ne olduğunu anlayacaksınız.

Ve beklemekten vazgeçeceksiniz…

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks