Google Sycamore isimli kuantum bilgisayar ile ulaşılan simülasyon sonuçları.

Google’ın kuantum bilgisayarından tarihi adım!

Google’ın kuantum bilgisayarından tarihi adım!

Google araştırmacıları ilk kez bir kimyasal reaksiyonu simüle etmek için kuantum bilgisayar kullandılar. Google Sycamore isimli kuantum bilgisayar ile ulaşılan simülasyon sonuçlarına, bu zamana kadar uzun uğraşlar sonucunda ulaşılıyordu.

Science Magazine yayınladığı makale ile bu zamana kadar kimyasal reaksiyonları simüle etmek için gereken hassasiyeti yakalamakta zorlanan kuantum bilgisayarların bir ilki başardığını ve iki farklı reaksiyon için doğru simülasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu. 2019 yılından bu yana Google’ın Sycamore kuantum bilgisayarı ile klasik bir bilgisayarın tamamlaması imkansız olan hesaplamaları yapmak için çalıştığı yabancı basında geniş yer bulmuştu.

Google Sycamore

Bugünse Sycamore, hidrojen atomlarının nitrojen atomları etrafında farklı varyasyonlarda hareket ettiği bir diazen molekülünün reaksiyonunu simüle etti. Kuantum simülasyonu, araştırmacıların uzun uğraşlar sonucunda elde ettiği, doğruluğu kanıtlanmış sonuçlarla örtüştü.

Google’dan Ryan Robbush, bu reaksiyonun kimileri için hesaplanması görece basit bir reaksiyon olmasına rağmen kuantum hesaplama adına büyük bir işe imza atıldığını dile getirdi. Robbush açıklamasında, ‘’Daha karmaşık reaksiyonları simüle etmek için bu algoritmayı ölçeklendirmek mümkün. Daha büyük moleküllerdeki reaksiyonları simüle etmek, hesaplamada daha fazla kübik ve küçük ayarlamalar gerektirecektir ancak uzun vadede kuantum simülasyonları kullanarak yeni kimyasallar geliştirmek mümkün olacak’’ dedi.

Detaylar, Haber Linki

Eğitim

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks