Eğer çok istiyorlarsa hayvanseverler de elini taşın altına koysun.

Sahipsiz köpekleri barınaklarda misafir edeceklerini belirterek...

Mansur Yavaş, sahipsiz köpekleri barınaklarda misafir edeceklerini belirterek, “Eğer çok istiyorlarsa hayvanseverler de elini taşın altına koysun. Destek oluruz. Sahipsiz hayvan olmaz” dedi.

Mansur Yavaş: Eğer çok istiyorlarsa hayvanseverler de elini taşın altına koysun.

Mansur Yavaş, sahipsiz köpekleri barınaklarda misafir edeceklerini belirterek, “Eğer çok istiyorlarsa hayvanseverler de elini taşın altına koysun. Destek oluruz. Sahipsiz hayvan olmaz” dedi.

DUVAR – Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sahipsiz köpeklerle ilgili hayvanseverlerin de sorumluluk alması gerektiğini belirterek, “Destek oluruz, sahiplensinler. Sahipsiz hayvan olmaz” dedi.

Tombik

AA’nın haberine göre, Yavaş, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, belediye binasındaki konferans salonunda düzenlenen programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Benzer Haber
1 2.298
  • Keçiören’de 2 gün önce bir çocuğun sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu yaralanmasına ilişkin soru üzerine Yavaş, Avrupa’da hiçbir ülkede sokakta sahipsiz hayvan görmediğini söyledi.

Yeni yaptıkları butik barınaklarda, maliyetini belediye olarak karşılamak kaydıyla hayvanseverlerin köpeklere gelip bakmalarını istediklerini belirten Yavaş, “Saygılıyım, hayvanseverlerin fikirlerine de saygılıyım ama o kadar çok popülasyon arttı ki Türkiye’de ilk defa kendi imkanları dışında kısırlaştırma ihalesi açan belediyeyiz. 13 klinikle anlaştık. Dişiler kısırlaştığında bir hafta kalması gerekiyor. Erkek olanlar hemen sokağa tekrar bırakılabiliyor ama bu popülasyonda bu şekilde sadece kısırlaştırmayla bunun önünü almanın imkanı yok” dedi.

  • Bir yandan kısırlaştırma işlemlerine devam edeceklerini diğer yandan sokaktaki sahipsiz köpekleri barınaklarda misafir edeceklerini bildiren Yavaş, “Eğer çok istiyorlarsa hayvanseverler onlar da elini taşın altına koysun. Destek oluruz, sahiplensinler. Sahipsiz hayvan olmaz.” ifadelerini kullandı.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks