Alanya da havaların soğuması ile birlikte sebze ve meyve fiyatları artış gösterdi.

5 TL’den 15 TL’ye yükseldi! Alanya’da turist gitti, iş bitti.

5 TL’den 15 TL’ye yükseldi! Alanya’da turist gitti, iş bitti.

Havaların soğuması ile birlikte sebze ve meyve fiyatları artış gösterdi. Geçtiğimiz haftalarda halden çıkışı 5 TL olan salatalığın fiyatı 15 TL’ye yükseldi.

Kış aylarının gelmesi ile birlikte Alanya halinde ve pazarlarda fiyatlar yükseldi. Pazar ve halin nabzı artan fiyatlardan dolayı yükseldi. Alınan bilgilere göre Alanya semt pazarında domates, salatalık, patlıcan, limon, soğan, patates ve havuç gibi temel sebzelerin fiyatı arttı. Artan maliyetlerin yanı sıra halkın alım gücünün düştüğünü belirten pazarcı esnafları, “Turistler gitti, pazar bitti” dedi.

Tombik

20 TL’Yİ GEÇECEK

Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya haldeki fiyatlar hakkında bilgi vererek, “Mevsim itibari ile yayla ürünleri bitti. Sera ve örtüaltı ürünleri başladı ve haliyle fiyatlar yükselişe çıktı. Geçtiğimiz haftalarda zararına satılıyordu birçok ürün ama bu hafta daha iyi. En çok salatalıkta artış yaşandı. 2-3 TL’ye satılan salatalıklar şuanda halde 16 TL. Domates 8-10 arasındaydı 20 TL’ye yükseldi. Patlıcan 20 TL’ye yükseldi. Limon ve mandalina artmadı sadece. Ancak bir hafta sonra 20 TL’nin de üzerine çıkacaktır fiyatlar” dedi.

Temel gıda ürünlerinin Pazar fiyatları ise şu şekilde, Salatalık 25, Havuç 20 TL, Patlıcan 30 TL, Domates 35-40 TL, Lahana 30 TL, Karnabahar 15 TL, Patates 30 TL, Soğan 20 TL, Limon ise 10 TL.

Benzer Haber
1 1.149

‘İŞLER YAVAŞLADI’

Hakan Akbaş isimli pazarcı esnafı ise, “Pazarda alıcılar aşırı düşüş gösterdi. Turistik bir kentteyiz ve bunun belirtilerini yaşıyoruz. Yüzde 30’luk bir yerli halk dilimi var. Yabancı alıcı yok. Turistler gitmeye başladı. İşler yavaşladı” dedi.

PAZARDA İŞLER ÖLÜ

“Pazarda işler ölü şeklinde konuşan Velican Ayhan ise “Fiyatlar şuanda normal ama alıcı yok. Domates 40 TL. Patates 35 TL. Alım gücü düştü. Vatandaşlar bu fiyatlar karşısında bellerini doğrultamıyor” dedi.

‘ÇOK DURGUN’

  • Abdil Güldalı adlı vatandaş pazarda yoğunluk olmadığını söyleyerek, “Pazar çok durgun. Mandalinayı 5 TL’ye bile alan yok” diyerek serzenişte bulundu.

Detaylar, Haber Linki
-Alkın BİRİCİK

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks