Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Irak’ın Haftanin bölgesinde 17 Haziran’da başlattığı “Pençe-Kaplan” harekâtı

Irak ordusundan tehlikeli girişim

Irak ordusundan tehlikeli girişim.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Irak’ın Haftanin bölgesinde 17 Haziran’da başlattığı “Pençe-Kaplan” harekâtı bölgede genişleyerek sürerken, Bağdat merkezi yönetimi, sınıra silah ve asker sevk etmeye başladı.

Irak askerinin TSK’nın harekât gerçekleştirdiği noktalara konuşlanmaya hazırlanmasının, harekâta engel teşkil edeceği ve tehlikeli bir girişime kapı aralayacağı ifade ediliyor.

24 tepe ele geçti

TSK’nın terör örgütü PKK’ya yönelik Haftanin merkezli Kuzey Irak harekâtı 59. günde karadan ve havadan devam ediyor. Harekât kapsamında sınırdan içriye doğru yaklaşık 30 kilometre ilerleyen TSK, bölgede 8 stratejik nokta ve örgütün konrolündeki 24 tepeyi ele geçirdi. TSK, bu tepelere ağır silah ve mühimmat konuşlandırdı. En yakın askeri noktayı Sidekan beldesine 7 kilometre mesafede oluşturan TSK, örgüte yönelik operasyonları İran sınır hattındaki Hınere bölgesine doğru sürdürüyor.

Bölgede terör örgütünün hareket kabiliyetini engelleyen 8 stratejik noktanın kontrol altına alması ile insiyatif TSK’ya geçerken harekâta F16 savaş uçakları, İHA ve SİHA’lar da aktif destek veriyor. Savaş uçakları ve SİHA’lar ağırlıklı olarak Haftanin’deki örgüt hedeflerini etkili vuruyor. Bölgede Metina, Gara, Zap, Avaşin, Hakurk, Kandil, İran sınır hattı ve Süleymaniye kırsalındaki örgüt kampları ile faaliyet noktalarına yönelik çok sayıda hava operasyonu düzenlendi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks