Bu hafta dünya gündeminde dünyanın dört bir yanındaki hükümet karşıtı protestolar.

Dünya gündeminden satır başları...

Dünya gündeminden satır başları…

Bu hafta dünya gündeminde dünyanın dört bir yanındaki hükümet karşıtı protestolar, Fransa’da emeklilik reformuna karşı başlatılan genel grev ve NATO Zirvesi’ndeki Trump-Macron tartışması öne çıktı.

Polonya’da binlerce kişi yargı bağımsızlığı için sokağa çıktı.

Tombik

Polonya’da binlerce kişi, kendilerine yönelik baskı ve yıldırma çabalarının giderek arttığını söyleyen yargıçlara destek vermek amacıyla sokağa çıktı.

Polonya genelinde, yüzden fazla kentte gerçekleştirilen protestolarda yargı bağımsızlığına vurgu yapıldı, eylemciler ayrıca Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda tarafından yapılan bir yargıç atamasını sorguladığı için geçen hafta görevden alınan yargıç Pawel Juszczyszyn’in göreve iadesini talep etti.

Irak’taki protestolara saldırı: 25 kişi öldü

Irak’ta yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu gibi nedenlerle 1 Ekim’de başlayan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Protestolarda şu ana kadar 450’den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi de yaralandı.

Geçtiğimiz hafta Başkent Bağdat’ta protestocuların kamp yaptığı alanın yakınlarında bir kişinin açtığı ateş sonucu 25 kişinin öldüğü, 120 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

İtalya’da Salvini karşıtı miting.

İtalya’da solun kalelerinden biri olarak bilinen Floransa kentinin Republica Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, bir seçim organizasyonu için kente gelen Matteo Salvini’yi protesto etti.

Organizatörlerin, katılımcı sayısını 40 bin olarak açıkladıkları mitingde Sardalyalar, “Bella Ciao”ı söylerken, Floransa’nın da içinde bulunduğu Toskana bölgesinin Lig Partisi’ne teslim olmayacağını belirten sloganlar attı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks