Aynanın karşısına geçip oturun.

Aynaya Bakarken Aslında Geçmişimizi Görüyoruz!

Aynaya Bakarken Aslında Geçmişimizi Görüyoruz!

Saçlarınızı yapmak için aynanın karşısına geçtiğinizde aslında şu anı değil geçmişimizi gördüğünüzü biliyor muydunuz? Bu, ilk defa duyulduğunda oldukça şaşırtabilir: “Nasıl yani? Şu an ben geçmişime mi bakıyorum? İyi de bu nasıl olur?”.

Aynanın karşısına geçip oturun. Öncelikle yavaş yavaş elinizi sallayın. Tek gördüğünüz şey, sizinle birebir aynı hızda, aynı şeyleri yapan bir yansımanız olacaktır. Ellerinizi daha da hızlı sallayın. Değişen hiçbir şey olmayacak. Yansımanız, sizinle birebir aynı hızda olacaktır. Buna rağmen, gördüğünüz ufak bir farkla geçmişiniz.

Tombik

İzah edelim:

Aynada Görüntümüz Nasıl Oluşuyor?

Aslına bakarsak her cisim, ışığı birazcık da olsa yansıtır ama aynanın yüzeyi parlak ve pürüzsüz olduğu için ışığı daha çok yansıtır. Bizim aynada oluşan görüntümüzü görebilmemiz için herhangi bir ışık kaynağından çıkan fotonların yüzümüze çarptıktan sonra aynaya ulaşıp normalle -aynaya dik olarak çizilmiş bir çizgi hayal edin- gelme açısına eşit olarak yansıması gerekir.

Yansıyan ışık ilk olarak gözümüzde korneaya gelir, orada ilk kez kırılır ve göz bebeğinden içeri girer. Göz bebeğine gelen ışınlar göz merceğine gelir, ikinci kez kırılır ve camsı cisimden içeri geçer. Camsı cisimden geçen ışınlar ağ tabakada bulunan sarı lekede ters görüntü oluşturur. Oluşan ters görüntü görme sinirleri ile beyne ulaşır ve beyindeki görme merkezinde cismin net, renkli, düz görüntüsü oluşur.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks