Lazer ışınlarının gücünden yararlanarak gerçek bir mücevheri ortaya çıkardıklar.

'karmaşık bir yapı ağı'

Amazon’un derinliklerinde ‘karmaşık bir yapı ağı’ ortaya çıkarıldı.

Amazon yağmur ormanlarının yoğun bitki örtüsü içinde ne kadar çok sır ve hazinenin saklı olduğunu bilmek imkansız. Ancak arkeologlar, lazer ışınlarının gücünden yararlanarak gerçek bir mücevheri ortaya çıkardıklarını söylüyor.

LiDar (ışık algılama ve menzil belirleme) teknolojisi sayesinde uzmanlar, yağmur ormanlarının uçsuz bucaksız örtüsü tarafından yutulmuş “karmaşık bir yapı ve yol ağını” ortaya çıkardı.
Bu yapılar, yaklaşık 2 bin 500 yıl önce Güney Amerika’daki And Dağları’nın doğusunda yer alan Upano Vadisi’nde yaşamış olan kayıp bir uygarlığa ait.

Tombik

6 BİNDEN FAZLA DİKDÖRTGEN PLATFORM

Live Science’ta yer alan habere göre, bölgeyi onlarca yıldır incelen bilim insanları, havadan LiDar sistemini kullanmaya başlayana kadar söz konusu bulguların ne kadar sofistike olduğunu fark etmemişlerdi.

Science dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, “Yapılar yaklaşık 600 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor ve M.Ö. 500 ila M.S. 300-600 yılları arasında iskân edildiği” düşünülüyor.

  • LiDar görüntüleri ayrıca, alan boyunca 6 binden fazla dikdörtgen toprak platform, plaza yapısı ve höyük inşa edildiğini ve bunların kapsamlı bir yol ve patika sistemiyle birbirine bağlandığını ortaya koyuyor.

15 FARKLI YERLEŞİM ALANI

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks