Yılbaşı gecesi Güneş’te son 6 yılın en güçlü enerji patlamasını tespit etti.

Son yılların en güçlü patlaması

NASA açıkladı: Son yılların en güçlü patlaması.

NASA, yılbaşı gecesi Güneş’te son 6 yılın en güçlü enerji patlamasını tespit etti.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin yaptığı açıklamaya göre; 2017’den bu yana görülen en güçlü patlama kaydedildi.

Tombik
  • Uzay ajansının aracı, yılbaşı gecesi Güneş’ten enerjilerin geldiğini tespit etti ve bu durumun da Dünya’da radyo kesintileri gibi sorunlara neden olabileceği konusunda uyardı.

NASA, buna benzer bir patlamayı en son 10 Eylül 2017’de gözlemlediğini, bu patlamanın saatlerce radyo kesintisine neden olan bir X8.2 parlaması ile gerçekleştiğini söyledi. Son Güneş patlaması ise 31 Aralık’ta saat 17:00’de en yüksek seviyeye ulaştı. Ve bunun da Dünya’ya bazı etkileri olabileceği düşünülüyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE NAVİGASYON SİNYALLERİNDE SORUN GÖRÜLEBİLİR

NASA duyuruda, bu tip patlamaların radyo iletişimini, elektrik şebekelerini, navigasyon sinyallerini etkileyebileceğini ve uzay araçları ve astronotlar için risk oluşturabileceğini belirtti. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) de korkulacak bir şey olmadığını açıklarken, kurum 31 Aralık’taki ilk patlamanın Pasifik Okyanusu üzerinde elektrik kesintilerine neden olduğunu tespit etti.

  • NOAA’nın Uzay Hava Durumu Tahmin Merkezi (SWPC), Dünya’nın küçük bir jeomanyetik fırtına yaşayabileceğini; yani Dünya’nın manyetosferinde Güneş rüzgarı şok dalgasının neden olduğu geçici bir rahatsızlık yaşayabileceğini öngörüyor.

Olay, uyduların uzayda sürüklenmesine de neden olabilir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks