Mars büyüklüğündeki bir lekenin Dünya’ya doğru döndüğünü açıkladı.

Bir kaç gün içinde güneşte patlamaları meydana gelebilir!

Uzmanlar uyardı: Bir kaç gün içinde güneşte patlamaları meydana gelebilir!

Bilim insanları Güneş’te gözlemlenen ve Mars büyüklüğündeki bir lekenin Dünya’ya doğru döndüğünü açıkladı. AR2770 olarak adlandırılan lekenin Mars’ın genişliğinde bir ‘birincil karanlık çekirdeğe’ sahip olduğu belirtildi. Peki güneş patlaması nedir, ne gibi sonuçlar doğurur?

Güneş’te gözlemlenen ve Mars büyüklüğünde olduğu belirtilen bir lekenin gelecek birkaç gün içinde Dünya’da birtakım sistemleri etkileyebileceği belirtiliyor. Uzmanlar AR2770 adı verilen lekenin gittikçe büyüdüğünü ve gelecek birkaç gün içinde Dünya’daki radyo iletimini, GPS ve elektromanyetik sistemleri etkileyebileceği konusunda uyardı.

Güneşten gelen son fotoğraflardaki siyah bir nokta, güneşin yüzeyinde bir su ayısı görüldüğü söylentisine yol açmıştı.

11 YILLIK BİR DÖNEMİN PARÇASI

Güneş lekesi, 11 yıllık yeni elektromanyetik aktivite dönemi olan Solar Cycle 25’in bir parçası ve üzerinde şu anda ufak patlamalar meydana geliyor. AR2770 henüz çok büyük patlamalar üretmemiş olsa da, uzmanlar Dünya’daki elektromanyetik operayonları ve tesisleri devre dışı bırakabilecek olayı yakından takip ediyor.

GÜNEŞ LEKESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Yeni güneş lekesi, ABD’nin Florida eyaletinde gözlem yapan amatör gökbilimci Martin Wise tarafından tespit edildi. Trenton’dan görüntü alan amatör astronom Martin Wise tarafından gözlemlendi. Ardından bilim insanları harekete geçti.

Detaylar,Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks