Otobanlara kurulacak güneş panelleri ile elektrik enerjisi otoyollar.

Güneş Enerjisi üretimi

Almanya

Avrupa’da otobanlara kurulacak güneş panelleri ile elektrik enerjisi otoyollardan sağlanacak.

Avrupa’da güneş enerjisini otoyollardan elde etmeye yönelik projeler yürütülüyor. Avusturya, Almannya ve İsviçre’nin finanse ettiği projelerin gerçekleşmesi halinde, elektrik ihtiyacı otoyollara dev güneş paneli tünelleri inşa ederek karşılanabilecek.

Alman Spiegel’in haberine göre Almanya, İsviçre ve Avusturya’nın katkı sağladığı Avusturya Teknoloji Enstitüsü ilk prototipi hazırlama aşamasında bulunuyor ve test çalışmalarına geçmeyi umuyor.

Gazeteye konuşan Fraunhofer Güneş Enerjisi Sistemleri Enstitüsü’nden Martin Heinrich, “Zaten ayrılmış bir bölge olan otoyollar güneş enerjisi üretimi için doğru yer.” diyerek projenin umut vaadettiğini belirtiyor.

Proje ile gelecekte ülkelerin elektrik ihtiyacının önemli bir kısmının karşılanması söz konusu. Örneğin Almanya’nın dört bir yanının otoyollarla örülmüş olması çok geniş bir alana bu sistemin kurulabilmesine imkan tanıyor.

AB güneş enerjisi pazarı 2019 yılında yüzde 100’den fazla büyüme kaydederek rekor kırdı.

Alman Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre ülkede 13 bin kilometre uzunluğunda otoban mevcut. Bunun 3 bin 383 kilometresi en az 6 şeritli otobandan oluşuyor. Ülkedeki otoyolların toplamının işgal ettiği yer Bremen şehrinin büyüklüğüne denk geliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks