Columbia University araştırmacıları, güneş hücrelerinin veya güneş pillerinin verimliliği.

Güneş Enerjisi Toplayabilen Madde Teknolojisinde Çığır Açılıyor Columbia University

Güneş Enerjisi Toplayabilen Madde Teknolojisinde Çığır Açılıyor Columbia University

Görsel Telif: A. Asadpoor Darvish, McCamey Lab

Yazının devamında açıklanacak olan eksitonların (exciton) oluşumu ve bozunumlarını gösteren manyetik alan verisi. Buradaki eksitonlar tekli (singlet) fizyon ile üretildi.

Tombik

Columbia University araştırmacıları, güneş hücrelerinin veya güneş pillerinin verimliliğini artıracak tekli fizyondan daha fazla güç elde etmenin bir yolunu geliştirmeyi başardı. Yeni jenerasyon elektrikli cihazların, güneş enerjisi santrallerinin ve batarya teknolojisinin gelişimine katkıda bulunacak bu gelişme Nature Chemistry‘de yayımlandı.

Araştırma ekibi, tekli fizyon olarak bilinen süreçte organik moleküllerin belirli bir dizaynının her foton atımında iki eksiton üretebilecek şekilde detaylandırılabileceğini tespit etti. Bu koşullar altında eksitonlar, inorganik karşılığında olduğundan çok daha hızlı oluşabiliyor ve daha uzun süre hayatta kalıyor. Böylelikle, güneş hücresi tarafından absorbe edilen foton başına üretilen elektrik miktarı artıyor.

Singlet fizyon materyalleri için yeni bir dizayn kuralı geliştirdiklerini belirten araştırmanın başyazarı Dr. Luis Campos, bu sayede bugüne kadar yapılmış olan en verimli ve teknolojik açıdan kullanışlı intramoleküler tekli fizyon materyalini ürettiklerini öne sürdü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks