Telefonların başına en sık gelen durumlardan biri suya düşmesi

Telefonunuz suya düşerse bu adımları uygulayın!

Telefonunuz suya düşerse bu adımları uygulayın!

Telefonların başına en sık gelen durumlardan biri suya düşmesi ve o an kullanıcıların yapması gerekeni bilmediği için cihazın bozuluvermesi. Oysa telefonun suya düşmesiyle birlikte gereken önlemi almayı bilirseniz, cihazını kurtarmanız mümkün.

Suya düşürdüğünüz telefonun içinde çok önemli mailleriniz, birbirinden değerli anılarınız ve fotoğraflarınız yer alıyor ve bunları kurtarmak istiyorsanız dikkat! Bu adımları uygulayarak telefonunuzu kurtarma ihtimaliniz var.
İşte suya düşen telefonunuzu kurtaracak önemli adımlar;

Tombik

1. Telefonu bir an önce sudan çıkarın ve kapatın.

Su telefonunuzun parçalarına çok hızlı nüfuz edecektir. Kuruduğundan emin olana kadar telefonu sakın açmayın. Kurumadan açmaya çalıştığınızda kendine gelme ihtimali varsa bile kısa devreden dolayı tamamen kullanılamaz bir hale gelecektir.

2. Sudan çıkardıktan sonra eğer bataryanız çıkarılabiliyorsa geç kalmadan çıkarın.

Bataryayı çıkardınız veya çıkabilen bir bataryanız yok. Ardından telefonun dışını ve su geçirebilecek bütün yüzeyleri bir mendille kurulayın. Sık sık mendili değiştirin.

3. SIM kartınızı çıkarın.

Sim kartınızı çıkarıp yine bir mendille kurulamanız gerekiyor. Telefon kurumadan hiçbir şekilde kartı takmıyoruz.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks