Dünyanın ilk yeraltı otonom robot teslimat sistemi.

ABD'li lojistik firması Pipedream.

Dünyanın ilk yeraltı otonom robot teslimat sistemi kullanıma girdi.

ABD’li lojistik firması Pipedream, dünyanın ilk yeraltı otonom robot teslimat sistemini resmen kullanıma aldı. Yeni teslimat sistemi ile 18 kilograma kadar siparişler taşınabiliyor.

Dünyanın ilk yeraltı otonom teslimat sistemi kullanıma girdi.

Tombik

Yeraltı lojistik çözümü, mevcut teslimat altyapısının alamet-i farikası olan emisyon ve tıkanıklık sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Firmaya göre otonom yapıdaki sistem, yeraltı teslimat hattı aracılığıyla tüketici ürünlerinin yüzde 95’inden fazlasını düşük maliyetli, emisyonsuz ve tıkanıklık olmadan müşterilere ulaştırabiliyor.

  • Pipedream’in sistemi fütüristtik olsa da çalışma şekli oldukça basit. En basit tanımıyla Pipedream’in sistemi yükü taşıyan kutulardan oluşuyor. Bunlar şu anda hem teslimat hem de teslim alma için sipariş edilen ürünlerin yüzde 95’inden fazlasını barındıracak şekilde tasarlanmış durumda. Sıcaklık kontrolü ile donatılmış bir yer üstü arayüzü olan portal, 18 kilogram ağırlığa kadar olan siparişleri taşıyabiliyor.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks