Yeni nesil insansı robotu “Optimus Gen 2”.

Tesla, yeni nesil insansı robotu Optimus Gen 2'yi tanıttı.

Tesla, yeni nesil insansı robotu Optimus Gen 2’yi tanıttı.

Tesla, tekrarlayan görevleri insanlardan devralabilecek yeni nesil insansı robotu “Optimus Gen 2″yi tanıttı. Yeni Tesla Optimus hem hassaslık hem de denge konusunda ciddi oranda gelişmiş.

  • Tesla Bot olarak da bilinen insansı Optimus robot, ilk tanıtıldığında çok fazla dikkat çekmemiş ve olumlu tepkiler almamıştı. Zira rakipleriyle kıyaslandığında yolun çok başındaymış gibi görünüyordu. Şimdi ise Tesla, bir dizi diğer yenilemenin ardından Gen 2 ile birlikte insansı robotunu tamamen elden geçirdi. Artık Optimus, daha hızlı (%30), daha hafif, daha akıcı ve yetenekli.
Benzer Haber
1 2.298
Tombik

Tesla ve Elon Musk, insansı robot endüstrisine gireli iki yıldan biraz fazla zaman geçti. Geçtiğimiz yıl ilk prototipi gördüğümüzde robot çok “yavan” duruyordu ancak bu yılın mart ayında şirket çok daha gelişmiş bir sürümü sergiledi. On ay gibi kısa bir süre sonra ise yepyeni bir Optimus Gen 2 karşımıza çıkmış durumda.

Optimus Gen 2, iki eksenli boyun, entegre elektronik ve kablolamaya ve eklemli ayak bölümleri ve kuvvet / tork sensörleri ile daha insani şekle sahip. Ayrıca 11 derece hareket serbestliği, daha hızlı aktüatörler ve nesnelerin daha ustaca kullanılmasını sağlamak için tüm parmaklarında dokunma sensörleri bulunan yepyeni ellere sahip. Çok daha aerodinamik ve insansı görünüyor, çok daha yumuşak hareket ediyor, daha iyi dengeleniyor. Tüm bunlara rağmen robotun kendisi artık yüzde 10 daha hafif.

Detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks