Üretilen küçük canlı robotlarla hasarlı dokuların iyileştirilmesi.

İnsan hücrelerinden küçük canlı robotlar üretildi!

80%
Awesome
  • Design

İnsan hücrelerinden küçük canlı robotlar üretildi!

İnsan hücrelerinden üretilen küçük canlı robotlarla hasarlı dokuların iyileştirilmesine katkı sunulacak.

Mimarlık alanında yüksek lisans yapmak için geldiği ABD’de sentetik biyolojiye ilgi duyan Gizem Gümüşkaya, insan hücrelerinden ürettikleri küçük canlı robotlarla hasarlı dokuları iyileştirmeye yardımcı olmanın yanı sıra bunları mimarlık alanında da yapı malzemesi olarak kullanarak çevre dostu yeni inşaat metotları geliştirmeyi hedefliyor.

Benzer Haber
1 2.298
Tombik

BU ROBOTLARA ANTHROBOT ADI VERİLDİ

Tufts ve Harvard üniversitelerinde doktorasını tamamlayan Gümüşkaya, insan hücrelerinden “anthrobot” adını verdikleri küçük canlı robotlar ürettikleri araştırmalarına ilişkin bilgi verdi.

Türkiye’de doğup büyüyen ve lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tamamlayan Gümüşkaya, lisans eğitiminin ardından Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde mimarlık yüksek lisansı yapmak için ABD’ye geldiğini söyledi. Gümüşkaya, yüksek lisansını yaparken sentetik biyolojiyle tanıştığını belirterek, bu alanda da tasarım yapılabildiğini ve hücrelerin DNA’larıyla oynayarak yeni biyolojik yapılar üretilebildiğini dile getirdi.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks