Rusya’ya yönelik 12. yaptırım paketini bu hafta içinde açıklayacak.

Rusya’ya yeni yaptırımlar geliyor..

Rusya’ya yeni yaptırımlar geliyor.

Avrupa Birliği, Rusya’ya yönelik 12. yaptırım paketini bu hafta içinde açıklayacak. Paket, Rusya’dan elmas ithalatının yasaklanmasını da içerecek.

  •  Avrupa Birliği (AB),Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının Brüksel’de gerçekleştirdiği toplantı bitiminde yaptığı açıklamada, “12. yaptırım paketine ilişkin çalışmaları tamamlamak üzereyiz” dedi.
Tombik

Borrell, paketin bireysel, ekonomik ve sektörel yaptırımlar içereceğini belirterek, “12. paket daha fazla kişiyi listeleme, aralarında elmasın da bulunduğu yeni ihracat yasakları, Rusya’nın petrol gelirini azaltmak için petrol tavan fiyatını sıkılaştırmaya yönelik eylemler ve yaptırımların çevresinden dolaşmayla mücadeleyi içerecek” ifadelerini kullandı.

Yeni yaptırımların yürürlüğe girmesi için üye ülkelerin onayı gerekiyor.

AB’NİN RUSYA’YA YAPTIRIMLARI

  •  AB, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimi nedeniyle şimdiye kadar 11 yaptırım paketini hayata geçirdi. Bu çerçevede Rusya’ya yönelik ticaret, finans, petrol ve kömür de dahil enerji, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünler ile altını da içeren geniş yelpazeye yayılmış kısıtlamalar uygulandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks