Google ve WhatsApp’ın arasındaki depolama alanı bağıyla ilgili bir değişiklik.

Google'dan WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Aralık ayında değişecek.

Google’dan WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Aralık ayında değişecek.

Google ve WhatsApp’ın arasındaki depolama alanı bağıyla ilgili bir değişiklik yapılacağı açıklandı. Aralık 2023’ten itibaren WhatsApp Beta kullanıcılarının mesajlarının depolama alanı Google Drive’da yedeklenecek.

2018 yılında WhatsApp ve Google, WhatsApp’ta biriken sohbet geçmişinin depolama kotasını düşürmeden Drive’da yedeklenebileceğini açıklamıştı.

Tombik

Söz konusu açıklamaların ardından WhatsApp konuşmalarını Android’de Drive’a yedekleyenlere Google hesabından “depolama durumunu kontrol etme” özelliği eklendi.

Depolama durumunu kontrol etme ile kullanıcılar kalan depo miktarını öğrenebiliyordu.

Aralık ayından itibaren, WhatsApp beta kullanıcılarının WhatsApp mesajlarını Drive’a yedeklemek Google hesabınızın bulut depolama alanından sayılacak.

WHATSAPP BETA SÜRÜMÜNÜ KULLANMAYANLAR NE YAPACAK

Uygulamanın beta sürümünü kullanmayanlar politikadaki değişikliği gelecek yıl “kademeli olarak” tüm Android cihazlara gelene kadar hissedilmeyecek.

  •  Kişisel Google hesapları, Gmail, Drive ve Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz bulut depolama alanıyla birlikte gelecek.

Google duyurusunda bunun “çoğu mobil platformdan üç kat daha fazla” olduğunu öğrenildi.

Örneğin Apple’ın iCloud’u 5 GB boş alan sunuyor. Yine de, ne kadar resim ve dosya yedeklediğine ve yüklediğine bağlı olarak 15 GB’a ulaşmak ya da aşmak mümkün olarak tanımlanıyor.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks