Gerçek hayattaki ışınlanmaya doğru ilk büyük adım.

Bilim insanları açıkladı: Işınlanma teknolojisi için ilk büyük adım.

Bilim insanları açıkladı: Işınlanma teknolojisi için ilk büyük adım.

Bilim insanları, ışınlanma teknolojisini bilim kurgudan fiziksel dünyaya taşıyarak gerçek hayattaki ışınlanmaya doğru ilk büyük adımı attıklarını iddia ediyor.

Uluslararası bir grup bilim insanının yeni çalışması, ilk kez görüntünün kendisini fiziksel olarak göndermeden görüntüleri bir ağ üzerinden “ışınlama” imkanı sundu.

Tombik
  • Johannesburg’daki Witwatersrand Üniversitesi ve İspanya’daki Fotonik Bilimler Enstitüsü’nden araştırmacılar gelişmiş bir “kuantum iletişim biçimi” kullanarak görüntüleri aktaran son teknoloji bir teknik kullandılar.

Bilim insanları, parmak izi veya yüz gibi daha karmaşık bilgileri gönderebilmek amacıyla “alfabeyi” genişletmek için kuantum optiği kullandı.

Bu yeni yaklaşım görüntüleri fiziksel olarak iletmek yerine “ışınlanmadan ilham alan bir konfigürasyon” kullanıyor.

İletinin ışınlanmadan ilham alması, bilgilerin akıllı telefon veya TV yayınında olduğu gibi taraflar arasında fiziksel olarak dolaşmadığı anlamına geliyor.

Facebook CEO’su Zuckerberg ‘ışınlanma’ için tarih verdi

“STAR TREK” TEKNOLOJİSİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

  • Wits Üniversitesi’nden profesör Andrew Forbes, “Geleneksel olarak, iletişim kuran iki taraf, kuantum aleminde bile bilgiyi birinden diğerine fiziksel olarak gönderir. Artık bilgiyi bağlantı üzerinden ışınlamak mümkün. Star Trek teknolojisi gerçeğe dönüştü.” dedi.

Bilim adamlarının yaptığı en önemli ilerleme çalışmada doğrusal olmayan bir optik dedektör kullanılmasıydı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks