Türk edebiyatının en çok okunan yazarlarından Sabahattin Ali’nin vefatının üzerinden 70 yıl geçti.

Sabahattin Ali'nin eserleri telifsiz basılabilecek.

Sabahattin Ali’nin eserleri telifsiz basılabilecek.

Türk edebiyatının en çok okunan yazarlarından Sabahattin Ali’nin vefatının üzerinden 70 yıl geçti. Telif kanunu gereği artık Sabahattin Ali’nin kitapları farklı yayınevleri tarafından basılabilecek.

İçimizdeki Şeytan, Kuyucaklı Yusuf ve daha pek çok ölümsüz kitap yazan Sabahattin Ali’nin vefatının üzerinden 70 yıl geçti. Telif kanunu gereği artık Sabahattin Ali’nin kitapları farklı yayınevleri tarafından basılabilecek.

Tombik

Habertürk’ten Uzay Kesmen’in haberine göre telif yasaları kapsamında eserlerin koruma süresi, eser sahibinin ölümünden itibaren 70 yıl. Bu süre boyunca eserler izinsiz kullanılamıyor. Ancak 70 yıllık süre dolduğunda eserin koruma süresi sona eriyor.

Türkiye’nin en büyük yazarlarından Sabahattin Ali’nin eserleri de 31 Aralık 2018’e kadar telifsiz basılamıyordu. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ise eserleri kamusallaştı. Yani artık isteyen yayınevi Sabahattin Ali’nin eserlerini telif ödemeden basabilecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks