Güneş’teki artan aktivitenin küresel iletişim ağının yanı sıra birçok kritik teknolojiyi olumsuz etkileyebileceği.

Güneş patlamaları iletişimi olumsuz etkileyebilir.

Bilim insanları uyardı: Güneş patlamaları iletişimi olumsuz etkileyebilir.

ABD’li uzmanlar, Güneş’teki artan aktivitenin küresel iletişim ağının yanı sıra birçok kritik teknolojiyi olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

Yıllardır Güneş’i inceleyen bilim insanları, elde ettikleri bulguları değerlendirerek ısı kaynağımızın barındırdığı sırları çözmeye çalışıyor.

Güneş’in, solar hareketliliğin artıp azaldığı 11 yıllık döngülerden geçtiği biliniyor. En az Güneş aktivitesinin olduğu döneme solar minimum, en fazla Güneş aktivitesinin gözlemlendiği evreye de solar maksimum deniyor.

GÜNEŞ’TEKİ HAREKETLİLİK ARTIYOR

Haziran ayında son yıllarda görülen en büyük güneş patlamasının yaşandığını hatırlatan uzmanlar, Güneş’teki hareketliliğin arttığını söylüyor.

Amerikan Okyanus ve Atmosfer Dairesi, Güneş’teki aktivitelerin arttığını ve bu durumun küresel iletişim ağına zarar verebileceğini belirtiyor.

İLETİŞİM AĞI ZARAR GÖREBİLİR

Güneş patlamaları insanlara zarar vermiyor. Ancak modern teknolojinin bel bağladığı uydular bu patlamalardan ciddi şekilde etkilenebilir ve bu da küresel iletişim ağının zarar görmesine neden olabilir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks