Uydu üzerinden kuantum iletişimi gerçekleşti.

Görüntü transferi artık mümkün

Kuantum haberleşmede ilk büyük adım atıldı: Görüntü transferi artık mümkün.

Rusya ve Çin, uydu üzerinden kuantum iletişiminde bir ilke imza attı. Çin’in kuantum uydusu Mozi üzerinden 3200km mesafe arasında iki görüntü transfer edildi.

Kuantum haberleşmede ilk büyük adım atıldı: Görüntü transferi artık mümkün

Tombik

Uydu üzerinden kuantum iletişimi gerçekleşti.

  • Bildiğiniz gibi Dünya’da dijital iletişime olan güven her geçen gün artıyor ve yepyeni teknolojiler ile karşılaşıyoruz. Bunlardan biri ise Kuantum iletişimi. Bu, sizlere bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünebilir. Ancak son on yıldır çalışmalar bir hayli hızlanmış durumda. Yakın tarihte ise Çin ve Rusya’dan bilim insanları, kuantum iletişimi kullanarak uydu üzerinden görüntü aktarımı gerçekleştirdi.

Çin’de yayınlanan bir rapora göre, Rusya ve Çin’den bilim insanları, uydu üzerinden kuantum iletişimini başarıyla tamamladı. Moskova yakınlarındaki Zvenigorod ve Çin’in kuzeybatı Sincan bölgesinde bulunan iki yer istasyonu arasında (3200km) yapılan çalışmada,Çin’in kuantum uydusu Mozi aracılığıyla iki statik görüntü transfer edildi.

Kaçıranlar için Kuantum haberleşme, asla kırılamayan, üçüncü kişilerin bilgi sızdırmasına izin vermeyen bir iletişim yöntemi olarak biliniyor. Dolayısıyla askeri haberleşme konusunda geleceğin teknolojilerinden biri niteliğinde. Üstelik güvenli internet için de büyük umut vadediyor. Yeni çalışmanın arkasında ise, 2016 yılında uzaya fırlatılan Mozi’nin yer aldığını hatırlatalım.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks