Isparta merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde şap hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.

Isparta’da köyde şap hastalığı karantinası.

Isparta’da köyde şap hastalığı karantinası.

Isparta merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde şap hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı. Köye hayvan giriş çıkışı yasaklanırken, kurulan hayvan pazarı da karantina nedeniyle 1 ay süreyle kapatıldı.

Merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde şap hastalığı tespit edilmesi üzerine Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Bölgedeki tüm hayvanlar hastalığa karşı aşılanırken, hayvan pazarında da şap hastalığına rastlandı.

Tombik

HAYVAN PAZARI 1 AY SÜREYLE KAPATILDI

Bunun üzerine İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından Yazısöğüt köyünde karantina uygulaması başlatıldı. Köydeki hayvan pazarı da 1 ay süreyle kapatıldı. Her çarşamba günü açılan hayvan pazarı dün açılmadı.

Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Enver Murat Dolunay, “Şap hastalığı görüldüğünün bize bildirilmesi üzerine hemen ekiplerimizi teyakkuza geçirdik ve görülen vakayı en düşük seviyeye indirdik. Ancak söz konusu hastalığın bu defa hayvan pazarımızın da bulunduğu merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde görüldüğü bilgisini aldık. Bu köyümüzde çok sayıda besihane bulunuyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks