Gelecekte kuantum bilgisayarların Bitcoin’in şifreleme algoritmasını kırabilecek güce sahip olacak.

Bitcoin’in sonunu getirebilir mi?

Kuantum bilgisayarlar, Bitcoin’in sonunu getirebilir mi?

Araştırmacılar, gelecekte kuantum bilgisayarların Bitcoin’in şifreleme algoritmasını kırabilecek güce sahip olacağını açıkladı.

IBM, geçtiğimiz yıl 127 Kübit (Kuantum bit) kuantım işlemcisini tanıttı. Bilim insanları, kuantum teknolojisinin önümüzdeki yıllarda Bitcoin şifrelemesini kıracak kadar güçlü hale geleceğini açıkladı.
SHA-256 algoritması ile şifrelenen Bitcoin, günümüz teknolojisi ile en güvenilir sistemlerden biri olarak adlandırılıyor. Kuantum bilgisayarlar, her ne kadar beklentilerin altında performansa sahip olsa da gelecekte SHA-256 algoritmasını saatler içerisinde kırabilecek hale gelecek.

Binance Türkiye, kullanıcılarını yeni ortaya çıkan bir dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı. İşte ayrıntılar…

Kuantum bilgisayarlar, Bitcoin’in şifreleme algoritmasını kırabilir

İngiltere’deki Sussex Üniversitesi’nde yapılan kuantum hesaplama araştırması ile ilgili rapor yayınlandı. Rapora göre, 13 milyon Kübit değere sahip kuantum sistemlerin 24 saat içerisinde Bitcoin blockchain algoritmasını koruyan kriptofik algoritmanın kırılabileceği belirtildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks