10 Gbps’e varan hızlar sunan yeni bir hizmet başlatıyor.

Fiber uzay interneti.

Starlink, dudak uçuklatan fiyata 10 Gbps hızında “fiber uzay interneti” veriyor.

SpaceX’in uydu internet hizmeti Starlink, 10 Gbps’e varan hızlar sunan yeni bir hizmet başlatıyor. Öte yandan “Community Gateway” olarak adlandırılan program hiç de ucuz değil.

Starlink, 10 Gbps hızında uzay interneti vermeye başladı

Tombik
  • Starlink’in uzaydan güvenilir internet bağlantısı sağlama konusunda dünyanın önde gelen şirketi olduğu açık. SpaceX şirketi şimdi yeni bir alana giriyor ve sadece karavancılar, tekneciler ve uzak ev sahipleri için küçük çanaklar sunmak yerine, daha büyük ölçekli topluluk düzeyinde ürünlerini genişletmek istiyor.

Şirket, uzaydan fiber benzeri internet performansı sunacağını iddia ettiği Community Gateways adlı yeni bir program duyurdu. Kulağa harika gelse de, bu kendiniz için satın alabileceğiniz bir şey değil. Eğer yüksek ücreti ödemeye karar verirseniz SpaceX size sadece bir çanak göndermekle kalmayacak; şirketin yörüngedeki uydu filosundan 10 Gbps’ye kadar geniş bant hızlarını almaya adanmış bir tesisin inşasına yardımcı olacak.

Bununla birlikte Starlink Community Gateway tam olarak bireyleri hedeflemiyor, daha çok uzak bölgelere yüksek hızlı geniş bant getirmenin yollarını bulmaya çalışan internet servis sağlayıcılarına hitap ediyor. Programa giriş için ise 1.25 milyon dolar veya 37.7 milyon TL ödemek gerekiyor. Ancak ödeme tek seferlik de değil. Gigabit internet başına aylık 75 bin dolar ödemek gerekiyor. Eğer saniyede 10 gigabite kadar indirme, 10 gigabite kadar yükleme hızına ve 99 ms’den daha az gecikme süresine sahip olmak için aylık 750 bin dolar ödemek gerekecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks