Üç boyutlu teknoloji sayesinde yapay organlar üretiliyor.

Üç boyutlu yazıcılar kitle imha silahlarını arttırabilir.

Üç boyutlu yazıcılar kitle imha silahlarını arttırabilir.

Kullanım alanı ciddi oranlarda artan üç boyutlu yazıcılar hakkında yeni iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialardan bir tanesi son derece ürkütücü. İşte haberimizin detayları.

Üç boyutlu teknoloji sayesinde yapay organlar üretiliyor ve insanların organ yetmezliği gibi hastalıklardan dolayı ölmesi engelleniyor. Ancak bu teknoloji elbette her zaman için sadece iyi niyetlerle kullanılmıyor. Bazıları üç boyutlu teknolojileri savaşlarda üstünlük sağlamak için kullanabilir.

Tombik

Üç boyutlu yazıcılar canavara dönüşebilir

Middlebury Uluslararası Çalışma Enstitüsü önderliğinde yeni bir rapor hazırlandı. Bu rapora göre üç boyutlu yazıcıların aslında hiç de göründüğü kadar masum olmadığı ortaya çıktı.

Teknolojik konumu her ne olursa olsun her ülke kitle imha silahlarını üretebilmek için bazı ek parçalara ihtiyaç duyar. Bu parçaların hızlı bir şekilde tedarik edilmemesi halinde kitle imha silahları yeteri hızda üretilemez. Ancak üç boyutlu yazıcı ürünler kitle imha silahlarının üretilme hızını ciddi oranlarda artırabilir. Bu konuda en çok korkulan ülke elbette Kuzey Kore.

Araştırmacılardan Miles Pomper bu konuya yeterince dikkat edilmediğini ve ihmal edildiğini ifade ediyor. Ona göre eğer bu durum yeteri hızda çözülmezse, muhtemelen ilerleyen yıllarda kitle imha silahlarının seri üretimi başlayacak. Peki sizler de üç boyutlu yazıcı ürünleri ile ilgili böyle bir tehlikenin gerçekten olduğuna inanıyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Detaylari Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks