Üç Avrupa ülkesinin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu

Üç Avrupa ülkesi, neden yolundan döndü?

Üç Avrupa ülkesi, neden yolundan döndü?

“Mevcut maskenin arkasında üç Avrupa ülkesi Almanya, Fransa ve İngiltere; Trump ve Netanyahu ile iş birliği içindeler ve İran’a tavsiyede bulunacak durumda asla değillerdir”

Üç Avrupa ülkesinin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu’nda İran’a karşı karar almasının arkasında stratejik bir mantık bulmak çok zor.

Bu nedenle yorumcular, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin hangi hedeflerle bugünlerde ABD’de siyaset uçurumunun kenarındaki Donald Trump’ın tasarladığı yeni oyuna geldiklerini irdelemektedir.

Nükleer Anlaşma’dan en çok ekonomik kazancı sağlayan ve bu yüzden de Washington’un itirazına uğrayan Avrupalılar, Trump’ın bu anlaşmadan çekilmesinden sonra oluşan baskılar sonucu İran piyasasını ilk baştan terketmek zorunda kaldılar. Bunun akabinde de ticari ve ekonomik iş birliği zeminleri de ortadan kalkmış oldu.

Ancak bu arada siyaset yorumcularının en çok kafasını meşgul eden soru, Avrupalıların Trump’ın hem iç ve hem dış politikada iyi durumda olmadığı bugünlerde neden böyle bir arsaya adım atmalarıdır.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks