Türkiye’nin ABD’li ilaç şirketlerine olan yaklaşık 2.3 milyar dolar borcu ödemesi gerektiği.

Türkiye'nin ilaç borcu 2.3 milyar dolara çıktı, şirketler satışı durdurabilir.

“Türkiye’nin ilaç borcu 2.3 milyar dolara çıktı, şirketler satışı durdurabilir”.

ABD’nin Türkiye büyükelçisi Satterfield, Türkiye’nin ABD’li ilaç şirketlerine olan yaklaşık 2.3 milyar dolar borcu ödemesi gerektiğini, aksi halde ABD’li ilaç şirketlerinin Türkiye pazarından çıkabileceğini söyledi.

Türkiye ABD İş Konseyi’nin (TAİK) internet üzerinden düzenlenen ticaret konferansında konuşan ABD’nin Türkiye büyükelçisi David Satterfield, kamu hastanelerinin ABD’li ilaç şirketlerine geçen yıl 230 milyon dolar olan borcunun 2.3 milyar dolara çıktığına dikkat çekti.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’a ilettiğini belirten Satterfield, ertesi yıl ise Türkiye’nin ABD’li şirketlerden alacaklarından büyük ölçüde vazgeçmelerini istediğine dikkat çekti.

Satterfield konuşmasında, ABD’li şirketlerin Türkiye pazarından ayrılmayı ya da varlıklarını azaltmayı değerlendireceklerini ve bu durumun Türkiye’nin çıkarına olmadığını ifade etti.

Satterfield ayrıca sosyal medya yasası hakkında da endişelerini dile getirerek, “Büyük sosyal medya şirketlerinin kullanıcı verilerini sadece Türkiye’de depolamasını zorunlu kılan düzenleme içinde eşit olmayan şartlarda rekabeti barındırır” dedi ve gelişmelerin ABD’li şirketlerin Türkiye’den ayrılmasıyla sonuçlanabileceğini belirtti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks