Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.

Türk Telekom'da 10 yıl öncesine dayanan ilginç detay.

Türk Telekom’da 10 yıl öncesine dayanan ilginç detay.

Türk Telekom’daki OTAŞ hisselerini devralan şirketin adı neden “Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.” oldu? İşte 10 yıl öncesinden, Manhattan’daki bir caddeye dayanan ilginç detay,

Türk Telekom’un (TT) Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’deki (OTAŞ) yüzde 55’lik hissesi, OTAŞ’a kredi veren bankaların iştiraki ile kurulan özel amaçlı şirkete devredildi. Peki, hisselerin devri için kurulan şirkete neden “Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.” (LYY) adı verildi?

Benzer Haber
1 2
Tombik

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre bu ismin sırrının, 10 yıl önce ABD’de yapılan bir uygulamaya dayandığı ortaya çıktı.

Finans dünyasının, 2008 yılında patlak veren küresel kriz döneminde kurtarıcı olarak sarıldığı özel amaçlı şirket, diğer adıyla SPV (Special Purpose Vehicle) yöntemi, yoğun olarak krizin fitilini ateşleyen ABD’deki mortgage şirketlerini kurtarmak için kullanılmıştı.

Bear Stearns ve AIG’nin borç verme birimini bu şekilde kurtarmak için New York Fed tarafından bir SPV oluşturulmuştu. Bu SPV’nin adına da Maiden Lane LLC adı verildi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks