292 metrelik devasa bir çapa sahip olan tayfuna dayanıklı MySE 18.X-20MW rüzgar türbini

Tayfuna dayanıklı ilk rüzgar türbini tanıtıldı.

Dünyanın en büyük tayfuna dayanıklı ilk rüzgar türbini tanıtıldı.

Çinli MingYang Smart Energy, kısa bir süre önce dokuz futbol sahası büyüklüğünde alanı süpüren, 292 metrelik devasa bir çapa sahip olan tayfuna dayanıklı MySE 18.X-20MW rüzgar türbinini tanıttı.

Çinli açık deniz rüzgar türbini üreticisi MingYang Smart Energy, şiddetli tayfunlarda bile çalışabilen yeni rüzgar türbini prototipini tanıttı. 18-20MW gücündeki bu türbin aynı zamanda dünyanın bugüne kadarki en büyük türbinlerinden biri konumunda. MySE 18.X-20MW olarak adlandırılan türbin boyutuyla akıllara durgunluk veriyor.

Benzer Haber
1 2.298
Tombik

Geçtiğimiz günlerde COP28 kapsamında dünya, fosil yakıtlardan uzaklaşma konusunda mutabık kaldı. Haliyle güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi giderek daha da artıyor diyebiliriz. Güneş enerjisindeki sınırlamaların aksine rüzgar türbinleri güç çıkışları değişken olsa da günün her saati çalışarak sürekli enerji üretimi gerçekleştirebiliyor. Daha fazla enerji çıktısı için ise -en azından şimdilik- üreticiler, türbinlerin boyutunu artırmaya devam ediyor.

Yeni türbin Kategori 17 tayfunlara dayanıklı

  • Çin merkezli MingYang Smart Energy ise son yıllarda yaptığı atılımla dikkat çekiyor. Şirket kısa bir süre zarfında, şu anda kurulmakta olan 16MW türbini aşamalı olarak inşa etti ve yakın zamanda tanıtılan prototipiyle 20MW tavanını da aştı. Hatırlanacağı üzere Ming Yang, geçtiğimiz haftalarda rotor çapı 310 metreden fazla olan 22 megavatlık Eyfel Kulesi boyutunda tarihin en büyük rüzgar türbinini inşa edeceklerini açıklamıştı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks