Filyos Vadisi’nde yaşayanlar, arazilerine hukuksuz olarak el konulduğu…

Doğal gaz için 50 dönüm araziye el konuldu: Köylüler AİHM'e gidecek.

Doğal gaz için 50 dönüm araziye el konuldu: Köylüler AİHM’e gidecek.

  • Karadeniz doğal gazının karadaki adresi olan Filyos Vadisi’nde yaşayanlar, arazilerine hukuksuz olarak el konulduğunu belirterek “Gerekirse AİHM’e kadar gideceğiz” diyor.

Karadeniz doğal gazının karaya çıkarıldığı Filyos Vadisi’nde arazilerine hukuksuz olarak el konulduğunu iddia eden bölge halkı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar giderek haklarını arayacaklarını söyledi. Bölge halkı, 372 parseldeki 50 dönüm araziye usulsüz şekilde el konulduğunu iddia ediyor.

Tombik

Bölge halkı, Anayasa’nın 35. maddesi ile güvence altına alınan mülkiyet haklarının ihlal edildiğini söylüyor. BOTAŞ’ın proje kapsamında arazilerine hukuksuzca girdiğini ve konuyu yargıya taşıdıklarını anlatan Sazköy’den Halil Köse, gerekirse AİHM’e kadar gideceklerini ifade ediyor.

Filyos Vadisi’nde Karadeniz gazının çıkartılması için çalışmalar başladı.

‘HABER VERİLMEDEN MEYVE BAHÇELERİNDEKİ AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ’

  • Köse, 3 yıldır yaşadıklarını şöyle dile getiriyor: “2020 yılında bölgemizde keşfedilen doğal gazın çıkarılarak ulusal şebekeye aktarılması için Batı Karadeniz Faz-1 Doğal Gaz Boru Hattı Projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı kararı ile toplam 372 adet parselin acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasından yaklaşık 4 ay sonra BOTAŞ tarafından sahiplerine hiç haber verilmeden, çoğu meyve bahçesi olan arazilere iş makineleriyle girildi, vatandaşın yıllarca emek verip büyüttüğü yüzlerce ağaç kökünden söküldü. Bu aşamada BOTAŞ yetkililerinden ne olup bittiği hakkında bilgi almak için çabalasak da başarılı olamadık. Bölge ulu orta talan edilirken, kamulaştırma işlemleri hakkında kimden bilgi istesek, herkes kapı duvar kesildi.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks