Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem oldu.

3 dakika arayla 2 deprem

Marmara Denizi’nde 3 dakika arayla 2 deprem.

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem oldu. 3 dakika sonra da aynı yerde 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42’de Marmara Denizi’nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Tombik
  • Bursa’nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

4,5’lik bir deprem daha

Öte yandan aynı yerde saat 10.45’te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Bursa Valisi, “Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Arkadaşlarımız sahadalar, kaymakamlarımız belediye başkanlarımız sahada. Şu ana kadar almış olduğumuz can ve mal kaybı yok. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Olumsuz bir ihbar bulunmuyor. Gelişmeleri yakınen takip edeceğiz. Çok şükür bir sıkıtı yok” dedi.

“Artçılar sarsıntılar olabilir”

  • AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof.Dr. Orhan Tatar, TRT Haber canlı yayınında açıklama yaptı:
    “İstanbul başta olmak üzere civar illerden de hissedildi. 5,1 olarak ölçüldü ve Mudanya açıklarında olmuş. Marmara da çok sayıda aktif fay var birisi de Gemlik fayı, muhtemelen bu fayda oluştu. Kırılmayı bekleyen Marmara’da çok fay var. Bu fayın karakterini de öğrendiğimizde her şey daha net olarak ortaya çıkacak. Artçı sarsıntılar da olabilir. Kırılmayı bekleyen birçok akitf fay var. Ne zaman ne büyüklükte bir deprem olacağını sormanın bir mantığı yok artık.”

AFAD’ın sosyal medya hesabından da depreme ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks