Geldiğinde Dünya’nın sonunu getirecek.

Dünya için tarih verilse de fayda etmeyecek.

Güneş’in etrafında dolaşıyor…

Dünya için tarih verilse de fayda etmeyecek. Geldiğinde Dünya’nın sonunu getirecek.

Sosyal medyada, Güneş’in etrafında dolaşan serseri gezegenler hakkında çok dikkat çeken bir yazı dizisi paylaşıldı. Serseri gezegenlerin Dünya’ya çarpma tarihini bilsek bile fayda etmeyecek. Geldiklerinde maalesef ki Dünya’nın sonunu getirecekler.

Tombik

Dünyada yaşayan herkes, Dünya’nın sonunun nasıl geleceğini az çok merak ediyordur. Son olarak sosyal medyada yayınlanan bir yazı dizisi de çok sayıda etkileşim aldı. Uzayı Keşfet sayfası tarafından paylaşılan yazı dizisinde, Dünya’nın sonuna ilişkin ihtimallerden biriyle ilgili detaylı bilgi paylaşıldı.

Uzayı Keşfet adlı sayfada paylaşılan yazı dizisi şöyle:

  • “Güneş Sistemi’nin, Samanyolu Galaksisi içerisinde bulunmuş olduğu konuma baktığımızda ve Fermi Paradoksu’nda da geçtiği üzere biraz ücra bir köşede bulunuyoruz. Buna bir de Evren’in büyüklüğü eklenirse yakın çevremizde (bizim mesafelerimize göre) başka birileri veya başka bir yıldız sistemi yok. En yakın yıldız sistemi bile bizlere yaklaşık 4.5 ışık yılı uzaklıkta (yaklaşık 43 trilyon kilometre) bulunuyor. Yani oldukça uzak.”

Somalili sanık Türkiye’ye gelecek! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı: Hiçbir vatandaşımızın hakkının gasp edilmesine izin vermeyiz

Dünya için korkunç tarih verildi. Koltuklarınıza sıkı oturun. O tarih geldiğinde 3 ay boyunca eve hapsolacağız.

DÜNYA’YA ÇARPMA İHTİMALİ VAR

  • Fakat elbette bu hiçbir zaman başka bir gezegenin bize yakınlaşmayacağı anlamına gelmiyor. Evet bir yıldız sisteminin bizlere yakınlaşması veya çevremizde bir yıldızın patlayıp yerine yeni yıldızlar, gezegenler oluşturması gerekiyor. Bunlar da milyonlarca yıl süreceği için bu ihtimal imkansız diyebiliriz. Fakat yukarıda belirttiğimiz gibi bir gezegen yine de Güneş Sistemi’ne yaklaşabilir hatta belki de Dünya’ya çarpabilir!

KIRMIZI DEV AŞAMADAN SONRA YÖRÜNGEDEN KURTULUYOR

Serseri gezegen adı verilen bu gezegen çeşidi, oluştuğunda bir yıldızın yörüngesinde dolanırken yıldızın muhtemelen kırmızı dev benzeri bir aşamaya geçmesi sonucu kütleçekim gücünün orantısızlaşması yüzünden yörüngesinden kurtuluyor ve Evren’de başıboş şekilde dolaşmaya başlıyor. Kanıtlanan bu gezegen türleri, Evren’in ürkütücü karanlığında sessizce dolaşmaya deva ediyor. Çünkü onlara ışık ve enerji sağlayacak bir yıldızları olmadığından onları tespit etmemiz son derece zor.

TARİH VERİLSE BİLE İŞE YARAMAYACAK

  • Eğer bu şekilde bir gezegen Güneş Sistemi’ne yakınlaşsa ve bizlere doğru yönelse ya önceden tarih verilse bile bizlerin haberi olsa da bu her şey için çok geç olabilir. Çünkü bizlerin teknolojik olarak asteroidlerin yönlerini değiştirmek için geliştirdiği DART benzeri projeler bir gezegeni etkileyebilecek kadar güçlü değil.

detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks