Motosikletlerin satışına ilişkin yeni bir yasa getirildi.

Artık sınırlama getirildi

Alanya’da motosiklet sürücülerine kötü haber: Artık sınırlama getirildi.

Alanya’da binlerce sürücünün de kullandığı motosikletlerin satışına ilişkin yeni bir yasa getirildi. Artık motosiklet sahipleri de otomobiller gibi 6 ay, 6 bin kilometre sınırını aşmadan ikinci el motosiklet satışı yapamayacak.

Türkiye genelinde ikinci el araçların sıfır araç fiyatlarını bile geçmesi ile birlikte Ticaret Bakanlığı tarafından alın an önlemlerden biri de, araçların satışının üzerinden 6 ay ve 6 bin kolimetre sınırı getirilerek stokçuluk ve karaborsacılık yapmanın önüne geçilmesiydi.

Benzer Haber
1 3.064
Tombik
  • Aynı durum motosikletler için de geçerli olmaya başlayınca bakanlık yeni bir genelge ile kanuna motosikletleri de dahil etti.

Ticaret Bakanlığı, ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’te değişiklik yapılarak motosikletlerin pazarlaması ve satışının ‘6 ay, 6 bin kilometre’ kısıtlaması kapsamına alındığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak ve sektörde adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısını tesis etmek üzere birçok düzenlemenin yürürlüğe konulduğu ve ülke genelinde denetim faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi. Söz konusu çalışmaların neticesi olarak otomotiv piyasasında arz ve talebin dengelendiği ve vatandaşların sıfır ve ikinci el araca ulaşmasının kolaylaştığı aktarıldı.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks