Yakıtsız çalışan motor projesini tamamladı.

8 yıl çalışıp ‘yakıtsız çalışan manyetik motor’ yaptılar!

8 yıl çalışıp ‘yakıtsız çalışan manyetik motor’ yaptılar!

Antalya’da mühendis, fizikçi, teknik tasarımcı ve motor teknikerinden oluşan bir grup 8 sene süren çalışmayla yakıtsız çalışan motor projesini tamamladı. Patenti alan ekip motorun prototipini üretmek için kamu kurumlarından ve özel kuruluşlardan destek bekliyor. Grubun sözcüsü motor teknikeri Birol Yılmaz, motorun ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirterek, yalnızca otomotiv sektöründe değil, elektrik enerjisinden tarıma ve savunma sanayiye kadar çok geniş bir alanda kullanılabileceğini söyledi.

Antalyalı bir grup, 8 yılda yakıtsız çalışan motor tasarlayarak uygulanabilir duruma getirdi ve yaptıkları başvuruyla patentlerini aldı.

Grubun sözcüsü motor teknikeri Birol Yılmaz, “Ekibimizin çalışmalarına üniversiteden hocalarımız da katkı verdi ve tüm dünyanın özlemle beklediği yakıtsız çalışan manyetik motor projemizi tamamladık. Şimdi sırada motorun prototipini üretmek var. Bu yüzden devletimizden ve özel sektörden destek bekliyoruz” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks