İyi aydınlatılmış bir binaya çarparak ölen 1.000 kuş

Büyük tehlikeyi bir kez daha hatırlattı.

Bir binaya çarparak ölen 1.000 kuş, büyük tehlikeyi bir kez daha hatırlattı.

Işık kirliliği, çoğu zaman görmezden geldiğimiz bir gerçek. Ama iyi aydınlatılmış bir binaya çarparak ölen 1.000 kuş, büyük tehlikeyi bir kez daha hatırlattı.

Yaşanan yeni bir olayda göz kamaştıran yapay ışıklar, yaklaşık 1.000 kuşun Chicago’da parlak bir binaya çarparak ölmesine neden oldu. Bu tür kazalar giderek yaygınlaşıyor ve bu yüzden bilim insanları, yapay aydınlatmayla ilişkimizi ciddi şekilde yeniden gözden geçirmemiz gerekip gerekmediğini incelemeye başlıyor.

Tombik

Chicago Field Museum’un belirttiğine göre, 5 Ekim’de Chicago’da cam panellerden yapılmış büyük bir kongre merkezi olan McCormick Place Lakeside Center çevresindeki arazide yaklaşık 960 göçmen kuş ölmüş vaziyette bulundu. Çoğunluğun palmiye ve sarı sağrılı ötleğenler olduğu açıklandı.

  • Kuşların çoğu geceleri göç eder ve yapay aydınlatma, gece yolculuklarında gözlerini kamaştırabilir, bu da yansıtıcı yüzeylere veya cam binalara çarpmalarına sebep olabilir. Dahası bu son olay, McCormick Place’in cam kaplı binasının ışıklarının göçmen kuşların kitlesel ölümüyle suçlandığı ilk sefer değil.

detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks