Egosu tatmin olmayan tipler ve bol bol konuşanlar.

Tatmin olmak.

Tonlarca konuşmanıza gerek yok…

Tabiri caiz ise bir kaç kelime sizin şahsiyet ve karekterinizi net bir şekilde açıklar veya ele verir. Onun için sürekli açıklama yaparak ne kendinizi yorun ne de karşınızdakini

– Hani şu her zaman izlediğimiz Televizyonlardaki tartışma programları var ya aslında çok gereksiz çünkü oraya çıkan kesinlikle bir düşünceye sahip ve onu savunmak için oraya çıkıyor yada çıkartılıyor.

Sabaha kadar tartışıyorlar bakıyorsunuz ertesi gün değişen bir durum yok. E o zaman neden tartıştınız diye sormazlar mı?

Şimdi kendinizi düşünün bir amacınız veya bir hedefiniz var ancak bunu direk söyleyemiyorsunuz çünkü hemen insanlar sizi bir şekilde yargılıyorlar. Ne yaparsınız… Tabi ki dolaylı yolları seçerek ve karşınızdakine de tavizler vererek düşüncelerinizi veya fikirlerinizi empoze edersiniz.

  • Bir de bunun tersi bir olay var karşınızdakini egale etmek veya onun düşüncelerini al aşağı etmek için tartışırsınız. Bu tartışma aslında kendi egosunu tatmine bağlıdır. Yani bir takım insanlar kendi egolarını tatmin etmek için konuşur ve tartışırlar. Bu durum düşüncelerini empoze etmek için karşılarının düşüncelerini al aşağı etmek içindir.

Ben onlara diyorum ki kendinizi niye yoruyorsunuz zaten kullandığınız kelimeler sizi tanımlıyor ve ne yapmaya çalıştığınızı açıklıyor. Gidin egonuzu başka bir şekilde tatmin edin. Neden başkalarını üzüyor veya onlara problem çıkarıyorsunuz…

Sürekli egosunu tatmin edenlerle karşılaşmak ise onlara karşı göstermiş olduğunuz saygı ve sevgiden kaynaklanıyor. Ama bu egocular bunu anlamak istemiyorlar.

İşte bazı insanların tonlarca konuşması bundan kaynaklanıyor sürekli bir ego tatmini istiyorlar.

Onlara buradan sesleniyorum gidin ego ego ego ego…

Saygılar…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks