Afganistan’dan Türkiye’ye doğru olan mülteci akını Avrupa Birliği’ni de endişelendirdi.

Türkiye-Yunanistan sınırına yeni sistem.

AB’yi mülteci korkusu sardı… Türkiye-Yunanistan sınırına yeni sistem.

Afganistan’dan Türkiye’ye doğru olan mülteci akını Avrupa Birliği’ni de endişelendirdi. AB’nın sınır koruma ajansı Frontex, yasa dışı geçişleri tespit edebilmek için Yunanistan-Türkiye sınırında ilk kez kullanılan bir sistemi denemeye başladı.

ABD’nin Afganistan’dan 20 yıl sonra çekilme kararı alması sonrası Taliban ülkede ilerleyişini sürdürürken, kritik şehir merkezlerini birer birer kontrolüne geçiriyor. Taliban’dan kaçtığı öne sürülen on binlerce Afgan mülteci, Türkiye’nin olduğu kadar Avrupa’nın da gündeminde.

Mültecilerin Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçişinden endişe duyan AB ülkeleri, sınır koruma ajansı Frontex ile yeni bir takip ve gözetleme sistemini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yüksek teknolojili sistem Yunanistan-Türkiye sınırına konuşlandırılarak denemelere başlandı.

Balondaki görüntüler ekipleri tarafından kontrol ediliyor.

Dedeağaç ve Limni Adası’nda bulunan sistemde üzerine özel kameralar ve termal sensörler yerleştirilmiş bir balon uçuruluyor. Balon üzerindeki sistem sayesinde kaçak göçmenlerin karadan ve denizden sınıra yaklaşmadan çok daha önce tespit edilmesi amaçlanıyor.

60 KİLOMETRE ÇAPINDA GERÇEK ZAMANLI VERİ

detaylar, Haber Linki

Yazarlar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks