Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın “Müteahhitler bununla acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyor.

İstanbul’un imar planı resmen değişti! 1+0 yasak…

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın “Müteahhitler bununla acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyor. Şehre ihanet ediyor” dediği kot farkına ayar geldi. İstanbul’da binalara kot verilirken bölgedeki kat rejimi aşılmayacak ve sokak silueti bozulmayacak. Artık İstanbul’da inşa edilen her konutta en az 1 oturma odası, 1 yatak odası, 1 mutfak, 1 banyo ve 1 tuvalet bulunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni İstanbul İmar Yönetmeliğini hazırladı. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği tarafından İstanbul’daki önemli yapılaşma değerinin de dikkate alarak hazırlanan yönetmelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Tombik

Yeni yönetmelikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kot denilen bir olay var. Bununla ne yazık ki müteahhitler, acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyor. Meyilli bir arazide beyefendi, inşaatı en yüksek noktadan alıyor. Kazanmak istiyorum, derken şehre ihanet ediyorsun” sözleri ile eleştiri konusu yaptığı kot konusunda düzenlemeye gidildi.

SOKAK SİLÜETİ KORUNACAK

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks