İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 9-10-11 Ekim 2017’deki duruşmaları.

İstanbul Barosu’ndan skandal karar: Olçok’un avukatına soruşturma açtılar!

Erol Olçok ve oğlu A. Tayyip Olçok’un da aralarında bulunduğu 15 Temmuz şehit ve gazilerinin avukatı Uğur Güven’e, duruşmada darbecileri ‘katil’ diye nitelediği için masumiyet karinesini ihlalden soruşturma açıldı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 9-10-11 Ekim 2017’deki duruşmalarında, çapraz sorguları yapılan erlerden biri, diğer sanırları işaret ederek, ‘Bu katiller bana baskı yaptı!’, ‘Sen ateş etmezsen ben senin kafana sıkarım’, ‘Bu hainler bu şerefsizler’ gibi sözler söyledi. Erler, asıl suçluların kendilerine zorla ateş ettiren komutanlarının olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar ile gazilerin avukatı Uğur Güven, söz aldı ve az önce konuşan ere, ‘Hangi şerefsiz hain?’ ve ‘Bu katilleri teşhis edebilir misin?’ sorularını yöneltti.

Tombik

Darbeci askerlerin avukatları Meliha Utku, Ayça Çiçek Heper, Duygu Nur Ermantaş, Kübra Aydın, Zerrin Duralı, Damla Sarıoğlu ve Ömer Çiftçi, Güven’i İstanbul Barosu’na şikayet etti. Sanık avukatları, şikayet dilekçesinde Güven’in, sanıklara ithafen ‘Bu katilleri teşhis edebilir misin?’ sorunu sorarak masumiyet karinesini ihlal ettiğini savundu. Avukatlar, duruşmalara barodan denetçi atanmasını, Uğur Güven hakkında da işlem yapılmasını istedi.

Detaylar
HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks