Çıkarlar üzerine kurulu bir hayat fazla uzun sürmez.

Toplumsal düşünmek zorundayız. Aksi halde...

Her insan çıkarları çerçevesinde haykırıyor bu da insanlığın sonunun yaklaştığını gösteriyor.

Bir örnekle açıklamaya çalışalım…

  • Her cuma günü birbirlerine mesaj atan Müslümanlar, cuma hutbesini dinlerken uyuyor olmalılar yada hep aynı cümleler söylendiği için kayda değer almıyorlar…Veya cumadan çıktıktan sonra duydukları beyinlerinden siliniyor olmalı.
  • Ne diyor hoca akrabaya yardım edeceksin birlik ve beraberlik içinde olacaksın. Aslında o demiyor ayetler yada hadisler veya dolaylı olarak Kuran-ı Kerim emrediyor.
  • Gerçi hocalar önlerine geleni okuyarlar onlarda bir yönde çaresiz. Bana bakarsanız çaresiz sayılmazlar sadece çarkın içinde oldukları için bunu kabullenmişler.
Tombik

Hayatta öyle yaşam şekilleri vardır ki su götürmez. Örnek vermek gerekirse karşılıksız iyilik yapmak veya ihtiyacı olanlara yardım etmek, maddeye tapmamak, çocukları sevmek, insana ve insanlığa saygı duymak, tüm insanlık için dua etmek, duaya ihtiyacı olan için dua etmek gibi insani vasıflar şekillendirilip başka yöne çekilemez. Bunlar insanlık kurallarıdır. İnsan olmanın kurallarıdır.

Bakınız inanacaksınız veya ibadet etmek zorundasınız falan demedim. Onlar sizin bileceğiniz durumlar. Amma ve lakin kalkıp tüm topluma hitap ederken ayrımcılık yapmak, inançları bölmek, herkese farklı hitaplarda bulunmak, toplumu kategorize etmek ne bir kuraldır ne da yapılması gereken bir zorunluluktur.

Eğer bu durumlar yapılıyor ise bu insanların çıkarlar üzerine bir hayat kurduklarını göstermektedir. Hatta bir delildir. Şahitler de onları anlayarak dinleyenlerdir.

Ben şimdi kalkıp da topluma mesajlar verirken kendi çıkarlarımı düşünemem. Düşündüğüm an zaten yazamam ve yazmam gerekir. Toplumu yönlendirmiş olabilir onlara yanlış bilgiler veriyor olabilirim.

Onun içindir ki eğer burada bir kaç cümle ile size hayatı anlatmaya sahip olduğumuz yaşamı açıklamaya çalışıyor isem bu toplumun bir parçası olduğumu ve toplumsal düşündüğümü göstermek amaçlıdır.

Siz inanç gereği diye yorumlaya bilirsiniz, siz muhafazakar düşünceler diye yorumlayabilirsiniz.

İnsani değerler inanç gerektiriyor muhafazakarlık gerektiriyor ise bu benim değil hayatın kuralı demektir.

Çıkarlarınıza göre hareket etmeyin. Şimdi kaybetmeseniz bile gelecekde kesin kaybedeceksiniz. Ve sizin ile beraber; çocuklarınız, akrabalarınız, arkadaşlarınız, dostlarınız tüm toplumunuz kaybedecektir.

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks