Ankara’dan Kars’a 24 saatte varan Doğu Ekspresi, turistlerin ilgi odağı oldu.

Ankara-Kars arası Doğu Ekspresi seferlerine şaşırtan ilgi!

Ankara’dan Kars’a 24 saatte varan Doğu Ekspresi, turistlerin ilgi odağı oldu. Trenle yolculuk için 13 bin kişi sırada bekliyor. Talebin katlandığı Kars’ta oteller % 100 doldu.

Türkiye’nin dört bir tarafı demir ağlarla örülürken, en eski demiryolu hatlarından biri olan Doğu Ekspresi treni kendi turizmini yarattı. Ankara’dan başlayıp Kars’ta son bulan Doğu Ekspresi’nden bilet almak isteyen yerli turistler sıraya girdi.

Tombik

Yoğun talep üzerine Ulaştırma Bakanlığı ek vagon konulacağını açıklasa da trenle Kars turu düzenleyen tur operatörleri, yaklaşık 13 bin kişinin sırada beklediğini söyledi. Trenli Kars turlarının yoğun talep gördüğünü belirten tur operatörleri, “İki ay sonrası için tren biletli 50 kişilik tur açıyoruz.

Satışlar 15 dakikada bitiyor. Trenli Kars turları peynir ekmek gibi gidiyor” dedi. Uçak ve otobüslerle de turist çeken Kars ve Sarıkamış otelleri yüzde 100 doluluğa ulaştı. Geçen yıl 279 bin turist çeken Kars’ın bu yıl yaklaşık 350 bin turist ağırlayacağı öngörülüyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks