Yerel kaynaklar, yaşamını yitirenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu bildiriyor.

Son dakika: Savaş kızışıyor, jetler bombaladı! Çok sayıda ölü var.

Yemen’den fırlatılan füzenin ardından artan Suudi hava saldırılarında sivillerin yaşadığı bir ev yanlışlıkla hedef alındı. Yerel kaynaklar, yaşamını yitirenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu bildiriyor.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği uluslararası koalisyon, füze saldırısına rağmen insani yardımların alındığı Hudeyde limanının açık kalacağını duyurdu.

Tombik

Yemen’deki Şii milisler Husilerin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a füze fırlatması, savaşın daha da şiddetlenmesine yol açtı. Suudilerin başını çektiği koalisyon, saatler sonra Yemen’deki İran destekli isyancıların bölgesine hava saldırıları düzenledi.

Misillemede ülkenin orta kesimindeki Şebve kentinde bir ev bombalandı. Yerel kaynaklar, Vadi Har bölgesindeki evde en az 14 can kaybı olduğunu bildiriyor. Hayatını kaybedenlerin çoğu kadın ve çocuk.

Şebve’de İran destekli Husilerle Abdurabbu Mansur Hadi hükümetine bağlı güçler günlerdir çatışıyor, Husiler özellikle Beyhan ilçesinde tutunmaya çalışıyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks