Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

M4 Kadıköy–Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

İstanbul’da M4 Kadıköy–Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda meydana gelen raydan çıkma olayı

32.113

İstanbul’da M4 Kadıköy–Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nda meydana gelen raydan çıkma olayının detayları şu şekildedir:

Olayın Yeri ve SebebiYer: M4 Metro Hattı’nın Bostancı mevkiinde gerçekleşmiştir.

Neden: İlk belirlemelere ve açıklamalara göre olay, bir makas arızası sonucunda metronun raydan çıkmasıyla meydana gelmiştir. Yolcu ifadelerine göre trenin sarsıntı yaşayarak durduğu ve elektriklerin kesildiği belirtilmiştir.

Yolcu Tahliyesi ve Güvenlik

Kendi İmkanlarıyla Tahliye: Elektrik kesintisinin ardından anons yapılmadığını ve kapıların ilk başta açılmadığını belirten yolcular, kendi imkanlarıyla kapıları açarak tünele çıkmışlardır.

Tünelde Yürüyüş: Yolcular karanlıkta ve tünel içerisinde yürüyerek güvenli noktalara (Bostancı Köprüsü mevkisi gibi) ulaşmaya çalışmıştır. Bu süreçte panik yaşanmış, bazı yolcular fenalık geçirmiştir.

Yaralılar: Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve metro ekibi sevk edilmiştir. Hafif yaralanan veya duman/panikten etkilenen 3 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılmıştır. Sefer Durumu ve Ulaşım Önlemleri

Hat Kısıtlaması: Olay nedeniyle metro hattının bir kısmında seferler durdurulmuştur. Açıklamalara göre Kadıköy ile Küçükyalı durakları arasında bir süre sefer yapılamamış, Maltepe-Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonları arasında ise seferler kontrollü olarak sürdürülmüştür.

Alternatif Ulaşım: Metro seferlerinin aksadığı kesimlerde ve gece metrosu hizmeti için yolcuların mağduriyetini önlemek amacıyla İETT otobüsleri ile ring ve alternatif taşıma hizmeti sağlanmıştır.

Ekiplerin tüneldeki ve raylardaki teknik incelemeleri ile aracı kaldırma çalışmaları sonrasında hat kademeli olarak normal düzenine döndürülmüştür.

Kaynak Gemini
Haber Veriyoruz

GTM-W3RBD52X