2020 yılı asgari ücret 3 ikiyüz TL olacak mı? Disk’in asgari ücret talebi.

Yaşama asgari ücret tutarı henüz belli değil.

DİSK Asgari Ücret Talebini Açıkladı.

Duyanın Ağzı Açık Kaldı 2020 yılına girmeye sayılı günler kala milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili DİSK beklentisini açıkladı. Telaffuz edilen rakam herkese uçuk geldi.

2020 yılına girmeye sayılı günler kala milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili DİSK beklentisini açıkladı. Telaffuz edilen rakam herkese uçuk geldi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından yapılan açıklamada işçilerin emeklerini korumak istediklerini ve bir aylık asgari ücretin minimum 3,200 lira olmasını istediklerini belirtti. Genel anlamda 2300 lira civarında bir beklenti oluşan asgari ücretlerle ilgili yapılan bu açıklama herkesi şaşırttı. Bugüne kadar asgari ücretlerle ilgili talebini TÜRK-İŞ açıklamış ve en az 2,578 liralık bir ücrete evet diyeceklerini söylemişti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ise yeni asgari ücretin 2,262 liranın üzerinde olmaması gerektiğini söylemişti.

Tombik

Önümüzdeki günlerde asgari ücret zammıyla ilgili nihai kararın verilmesi bekleniyor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks