Avrupa ülkelerinde milletvekili maaşları asgari ücretin 3-4 katı iken…

Türkiye’de milletvekilinin maaşı asgari ücretin 14 katı.

Türkiye ve bazı Avrupa ülkelerindeki milletvekili maaşı ve asgari ücretlerin oranına dair iddialar.

İDDİA: Avrupa ülkelerinde milletvekili maaşları asgari ücretin 3-4 katı iken, Türkiye’de milletvekilinin maaşı asgari ücretin 14 katı.

Sosyal medyada uzun zamandır paylaşılan ve teyit.org’a ihbar olarak gönderilen bir tabloda, bazı Avrupa ülkelerindeki ve Türkiye’deki asgari ücret ve milletvekili maaşı miktarlarının oranları karşılaştırıldı. Twitter üzerinden 11 Ağustos 2018 tarihinde yapılan bir paylaşıma göre Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç, İngiltere, İspanya, Yunanistan’da milletvekili maaşları asgari ücretin 3 ila 4 katıyken Türkiye’de bir milletvekili asgari ücretin 14 katı kadar kazanıyor. Suna Varol isimli Twitter hesabının yaptığı bu paylaşım 4 bine yakın retweet ve 10 binden fazla beğeni aldı. Aynı iddia, Aralık 2017’de de aynı kullanıcı tarafından paylaşılmış ve 8 binden fazla retweet, 17 binden fazla da beğeni almıştı.

Tombik

Söz konusu iddia 21 Kasım 2018 tarihinde “Özgür Düşünce” isimli bir Facebook sayfası tarafından da paylaşılmıştı. Paylaşım yaklaşık 300 kişi tarafından beğenilirken 2 bine yakın kullanıcı tarafından da paylaşıldı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks