0 555 339 7979 - 0 532 708 30 04
Yaşlanmayı Tersine Çevirebilecek Bir Protein Keşfedildiği iddiası.
Bilim İnsanları Hücresel Düzeyde Yaşlanmayı Tersine Çevirebilecek Bir Protein Keşfetti

Bilim İnsanları Hücresel Düzeyde Yaşlanmayı Tersine Çevirebilecek Bir Protein Keşfetti.
Osaka Üniversitesi’nden araştırmacılar, AP2A1 protein alt biriminin yaşlı hücrelerin benzersiz yapısal organizasyonunda rol oynayabileceğini keşfetti.
Piyasada kırışıklıkları azaltarak veya çene hattını sıkılaştırarak genç bir görünümü geri getirdiğini iddia eden sayısız ürün bulunuyor. Peki ya yaşlanma hücresel düzeyde tersine çevrilebilseydi? Japonya’daki araştırmacılar tam da bunu başarmanın bir yolunu bulmuş olabilir.
Osaka Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından Cellular Signaling dergisinde yayımlanan yeni bir çalışma, “genç” ve “yaşlı” hücre durumları arasındaki geçişi düzenleyen kilit bir protein tespit etti.
Vücut yaşlandıkça, yaşlı ve daha az aktif hücreler olan senesent hücreler çeşitli organlarda birikir. Bu hücreler, genç hücrelere kıyasla önemli ölçüde daha büyüktür ve hareket ve çevreleriyle etkileşim için gerekli olan stres liflerinin organizasyonundaki değişiklikler de dahil olmak üzere yapısal değişiklikler gösterir.
Çalışmanın baş yazarı Pirawan Chantachotikul, “Bu yaşlı hücrelerin devasa boyutlarını nasıl koruyabildiklerini hala anlamış değiliz,” diyor. “İlginç bir ipucu, stres liflerinin yaşlı hücrelerde genç hücrelere göre çok daha kalın olması. Bu da liflerdeki proteinlerin hücre boyutunu desteklediğini düşündürüyor.”
Benzer Haber
Benzer Haber